Het is nu ongeveer de drukste periode van het schooljaar

Vanaf half mei tot half juni hebben mijn leerlingen gitaarexamen, verspreid over verschillende data volgens moeilijkheidsgraad. Voor velen van hen is dit extra spannend. Voor mij spelen in de klas of voor een jury in het auditorium, maakt voor de meesten een groot verschil. Daarom heb ik gedurende gans het schooljaar een aantal klasconcertjes gepland, zodat de confrontatie met het publiek al wat is ingeoefend. Ondertussen is er publiciteit geweest rond mijn cd, wat een aantal nieuwe contacten oplevert. Grappig genoeg krijg ik ook mails van mensen die ik lange tijd niet gehoord of gezien heb, en waarmee ik de draad terug opneem. En nog steeds krijg ik vele reacties op mijn cd, waarin vooral mijn eigen composities/improvisaties gewaardeerd worden. Voor mij is dit een aanzet om door te gaan, al moet ik eerlijk bekennen dat ik door deze keuze vele andere dingen niet kan combineren. Wie zei me ooit: “elke medaille heeft zijn keerzijde”?