Biografie

Wat voor velen een gekoesterde, maar verre droom is, werd werkelijkheid voor gitariste Beatrice Van der Linden: haar passie werd haar beroep.
Toen ze als tienjarig meisje naar de muziekacademie van Mortsel stapte om een opleiding gitaar aan te vatten, had ze nog geen vermoeden dat dit instrument een levenslange, inspirerende bondgenoot zou worden in haar groeiende passie voor muziek. De intensieve toewijding aan gitaar, muziektheorie, viool en piano wierp al snel haar vruchten af. Acht jaar later werd Beatrice reeds bekroond met de regeringsmedaille voor gitaar en nog datzelfde jaar behaalde ze een eerste prijs gitaar in de nationale muziekwedstrijd Pro Civitate.
Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en behaalde er eerste prijzen voor notenleer, harmonie, praktische harmonie, gitaar en kamermuziek, naast het pedagogisch diploma en getuigschrift muziekanalyse en vormleer.
Tijdens de zomermaanden volgde ze masterclasses bij beroemde gitaristen als John Williams (Australië) en Fritz Buss (Zuid-Afrika).
Op haar 22ste bekwam ze als eerste vrouwelijke gitariste aan het Conservatorium van Antwerpen het “Hoger Diploma Gitaar”.
Als lerares was ze verbonden aan de Rijksmuziekacademie van Antwerpen.
Tevens onderrichtte ze tien jaar lang praktische harmonie op gitaar aan het K.V. Muziekconservatorium van Antwerpen. Ze is lerares gitaar, begeleidingspraktijk op gitaar en samenspel aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Mortsel en afdeling Kontich.
Als gitariste verleende ze verschillende malen haar medewerking aan radio- en TV-opnamen, o.a. “First Meeting” in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Ze concerteerde zowel als soliste als in kamermuziekverband in verschillende combinaties.
Met de jaren breidde haar interesse zich uit naar andere muziekstijlen.
Naast het klassieke en eerder romantisch getinte repertorium verweeft Beatrice in haar concerten vooral Spaanse en Latijns-Amerikaans geöriënteerde passages die flirten met de dans (bossanova, samba,…).
Een nieuwe beweging gaf aanleiding tot het volgen van een cursus “Freie Musik” aan het “Deutsches Institut für Improvisation” te Kassel (D) en zo deelt ze meer en meer haar eigen composities met haar publiek.
In 2008 bracht ze haar eerste cd uit Ingetogen Passie. Deze kende een zeer groot succes. Spaanse en latinnummers werden afgewisseld met eigen meditatieve composities. Snel erna, in februari 2010, zag haar tweede cd Stromen van Emoties het levenslicht, volledig met eigen meditatieve composities op 10-snarige gitaar. In november 2012 stelde ze haar derde cd voor Modus Vivendi, eveneens met eigen nummers.
De diepste wens van Beatrice is en blijft om anderen rond helende muziek bij elkaar te brengen en zo haar passie te delen voor dit mooie, kwetsbare instrument, de gitaar.
MAGAZINE
PSYCHOLOGIES
INTERVIEW
DOWNLOAD NU
PERS PACK
FOTO'S - BIO - MUZIEK

DISCOGRAFIE

2018         INTROSPECTIE

CD #4

2018         INGETOGEN PASSIE HITS

CD #1B

2012         MODUS VIVENDI

CD #3

2010         STROMEN VAN EMOTIES

CD #2

2008         INGETOGEN PASSIE

CD #1